Happy rain Thailand

Kyllä. Thaimaassa sataa. Tiedän sen, koska olen muutaman viikon salaa vilkuillut sääappeja. Eikä se tilanne ole katselusta huolimatta muuttunut. Thaimaassa yhä sataa. Ja olen lähdössä sinne lomalle perheeni kanssa. Niinkin pian kuin huomenna.

Happy rain on happy rain. Thaimaassakin. En siis anna sateen surettaa. Ainakaan kovin paljoa. 

Mieli ja keho odottavat jo kovasti lomaa. Pientä taukoa kaikesta tutusta ja turvallisesta, arkisesta aherruksesta. Odotan sitä, että näen auringon ja valon. On aikaa uittaa varpaita meressä ja kävellä paljainvarpain rantahiekalla. Saa nauttia kiireettömyydestä ja olemista. Ja lukea kirjoja. 

Syksy oli valtaisa. Siis hyvällä tavalla valtaisa. Jos siitä nostaisi neljä parasta juttua, niin ensimmäinen on ehdottomasti Roihu-hanke. Saan tehdä laajasti yrittäjyyden edistämistyötä Etelä-Savon maakunnassa, tarkemmin Pieksämäellä. Tiimi on huippu, teema on huippu ja työ on huippu. Syksy meni nopeasti, ihmisiin tutustuen ja toimintaa suunnitellen. Ensi kevät on vauhtia täynnä. On kiva ajatus palata lomalta juuri tämän projektin pariin.

Toinen hieno asia oli valintani Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtajaksi. Valinta ei ollut itsestäänselvä, sain kovan vastuksen Kari Kivisaaresta. Äänestyksen kautta sain hienon valtuutuksen aloittaa tehtävässä heti vuoden alusta. Saappaat, joihin hyppään on isot, mutta uskon, että upeiden varapuheenjohtajien Johanna Soilun ja Aki Teiskosen sekä uuden hallitukseni kanssa ei voi muuta kuin onnistua. Kasvun maakunta on yrittäjyyden maakunta. 

Kolmantena on pakko mainita yhteistyö Jari Haapaniemen ja POPmaakunnan väen kanssa. Olemme syksyn aikana saaneet valmentaa reilua sataa Pohjois-Pohjanmaan maakunnan organisaatioiden esimiestä. Tärkeitä teemoja ovat olleet mm. esimiehen rooli, muutosjohtaminen ja hyvinvointi. On ollut ilo nähdä miten johtajat ovat verkostoituneet yli organisaatiorajojen ja miten tulevaa muutosta on otettu pala palalta haltuun. Päätösseminaarissa kuultu palaute, että muutokseen liittyen on nyt ”rauhan tunne” oli kyllä yksi hienoimpia palautteita mitä olen kuullut. 

Neljäs upea juttu oli Happy Rain Womanin syntyminen. Kiitos siitä kuuluu Tuuli Kirsikalle. Hän on muutoinkin ollut valtavan suurena tukena yrittäjyyteni ja ihmisyyteni kasvussa. On tehty vaalikamppanjaa, visuaalista ilmettä ja mitattu sykevälivaihteluita. Viime vuonna alkanut GLOW UP -filosofia elää yhä minussa. Vaikka pienemmällä liekillä, mutta kuitenkin. Ensi vuonna aion antaa sille enemmän aikaa ja tilaa. Tämän olen itselleni luvannut. 

Vuosi 2018 oli tekemisen vuosi. Paljon työtä, monia reissuja, ihania ihmisiä sekä uusia opittuja juttuja. Nyt on aika siirtyä lomamoodiin ja kiittää kaikkia tästä vuodesta. Tehdään ensi vuodesta vähintään yhtä ihana, ellei piirun verran ihanampi.

Tapu, joka lomailee 19.12.-6.1.2019 välisen ajan.