Lähtö ja paluu.

Arki, se on ihana asia. Kunhan saa vain arkivaihteen päälle. Rytmin siis. Valoisat kesäyöt, ne houkuttelevat valvomaan. Loman jälkeen ladatut akut viestivät, että nyt jos koskaan sitä jaksaa. Vaikka ei niin nukkuisikaan. Kuitenkin arkivaihteen löytämiseksi on saatava tasapaino tekemisen ja olemisen välille. Nukkumisen ja valveillaolon. 

Arkeeni kuuluu ahkera rajojen ylittäminen.

Oman rytmin seuraamista helpottamaan ostin Oura-sormuksen. On muuten jännä peli. Ja kaunis! Miehen kanssa aamulla vertaillaan kumman kruunu on kirkkaampi. Sormus antaa aktiivisuus-, valmius- ja unikruunuja. Ja sen lisäksi paljon dataa ja tietoa. Vielä en ole ihan sinut kaiken sen informaation kanssa, mitä sormus tarjoilee. Mutta pikku hiljaa otan sitä haltuun. Uskon, että opin sen avulla elämään viisaampaa elämää.

Saunanlämmityshommissa Ouran kanssa.

Aika kuiva kesä – no happy rain? 

Loma oli ihana. Jos summaan parhaat palat, niin ehdottomasti yksi niistä oli se vapauden tunne, kun ei tarvitse kantaa kahta puhelinta ja tietokonetta sekä kolmia avaimia mukana. Parhautta oli tietysti se, että useimpina aamuina sai herätä, kun siltä tuntui. Jos et vielä tiennyt, niin rakastan nukkumista ja nautin unistani. Loistavaa oli toki reissut sekä Lappiin että Turkkiin. Vaikka työn puolesta tulee paljon reissattua, en silti väsy reissaamaan vapaalla.

Lappi on kyllä hieno!

Lomalla tapasin rakkaita sukulaisia ja ystäviä. En niin paljon kuin mitä alunperin ajattelin. Sain kuitenkin iloita uusista aluista mitä ystävilläni on. Kuka muuttaa. Kenellä on uusia työjuttuja. Kuka vain muuten on uuden ja jännän äärellä. Josko tässä pimenevinä syysiltoina olisi enemmän aikaa piipahtaa ystävien luona? Juhliakaan ei kesästä puuttunut. Vietän kesän aikana vähintään neljät syntymäpäivät – mieheni, hänen pojan, kummityttöni ja omat. Tänä kesänä juhlalistalla oli myös yhdet häät ja rippijuhlat. Aika monet juhlat mahtui siis myös kesääni.

Tädin rakkaat.

Onnellisen sateen syksy?  

Tuleva syksy on olemisen ja etsimisen aikaa. Olen tyhjentänyt kalenteria kahdesta syystä. 

  1. Haluan aikaa miettiä mitä alan isona tekemään. 
  2. Haluan aikaa pitää itsestäni parempaa huolta. 
Tyhjät sivut voi täyttää miten vain. Oi vapaus.

Viime ”lukuvuosi” osoitti taas kerran sen, että kun on reissua ja reissua, niin aikaa ei jää ajattelulle, kehittämiselle ja omasta hyvinvoinnista huolehtimiselle. Nyt jälkikäteen voi todeta, että viime lukuvuosi oli kiihkeä. Oli paljon innostavia töitä, mutta kun ne ihanatkin asiat kuluttavat. Ja voi sitä istumisen määrää! Junassa. Bussissa. Autossa. Toimistossa. Ei hyvä. 

Niin, tulihan mulla 20-vuotta yrittäjänäkin täyteen 1.8.2019. Että onhan tässä ehditty tehdä monenmoista.

Nyt otin ja otan aikaa. Olen, ihmettelen ja tutkailen. Tulen syksyn aikana miettimään mitä Happy Rain Woman tilanteessani tekisi? Jos sulla on ideaa, niin saa auttaa. Virittelen verkostoja, aion tavata ihmisiä. Ehkä kirjoittaakin enemmän. Kehostani aion pitää huolta, sillä näin romuna en ole ollut vielä koskaan. Todellakin ”the only way is up”. 

Jalat ei oo ihan koko ajan olleet menossa mukana. Onneksi suunta on nyt selvästi parempi.

Työ Pieksämäellä yrittäjyyden edistämiseksi toki jatkuu entiseen malliin. Reilu vuosi takana, 8 kk edessä. Eli yli puolivälin ollaan ja kirkkaasti. Uusia juttuja on tulossa paljonkin, tapahtumia ja webinaareja. Katsellaan ja viisastutaan aikanaan millaisen vastaanoton ne saavat. Ja täytyy todeta, että kyllä tuo eteläsavolaisen yrittäjyyden ekosysteemin kehittäminen on kiehtovaa. 

Ihanat Roihu-hankeen työkaverini: Elina Savonlinnasta ja Johanna Mikkelistä.

Samoin jatkuu myös luottamustyöni Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtajana. Ainakin vuoden loppuun asti. Olen toki ehdolla ensi kaudellekin, mutta eihän sitä tiedä tulenko valituksi. Toivon, että saan jatkaa tässä rakkaassa työssä. Ja parhaani olen mielestäni roolissani tehnyt. Yrittäjyys on mun juttuni ja jaksan aina vaan innostua yrittäjyyden edistämisestä. 

Keskisuomalaiset kansanedustajat ja heidän nimikkoyrittäjänsä. Itse saan jatkaa Anne Kalmarin kanssa yhteistä matkaa.

Luvassa uudistavaa sadetta

Syksyn innostavimpia juttuja on pääsyni OES-verkostoon. Oman elämänsä sankari -valmennus kokoaa yhteen poliitiikan, yrittäjyyden ja liike-elämän henkilöitä. Se koostuu kolmesta jaksosta, jolloin kohdataan, opitaan ja tehdään töitä. Startti on marraskuussa Rukalla. Toukokuussa matkaamme jonnekin vähän kauemmas. Ja lopetus on vuoden päästä lokakuussa Jyväskylässä valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä. Kutsusta tulla mukaan tähän ryhmään olen kyllä isosti ylpeä ja iloinen. 

Tämäkin verkosto on upea. Suomen Yrittäjien avainhenkilöitä, aluejärjestöjen toimitusjohtajia ja puheenjohtajia sekä yhteistyökumppaneita. Kuva otettu Kööpenhaminassa, Suomen Suurlähetystössä.

Toinen syksyn upea juttu on Lead and Live -tapahtuma, jonka taustalla ovat energiset Tuuli ja Elina. Sain kutsun tulla mukaan johdattelijaksi onnellisuuden maailmaan. Tapahtuman teemat ovat tässä ja nyt ajankohtaisia ja tärkeitä. Asioiden käsittely tapahtuu luovassa, avoimessa ja uteliaisuuden ilmapiirissä. Olethan sinä tulossa paikalle? Tapahtuma toteutuu siis Jyväskylässä 20.-21.9.2019. Itseäni harmittaa tapahtumaan liittyen vain se, etten roolistani johtuen voi osallistua kaikkiin ohjelmaosuuksiin!

Että eiköhän tällä kattauksella saada ihan loistava syksy aikaiseksi! Siispä muistutan itseäni, että tärkeintä on rytmi, ajattelun ja olemisen vapaus, itsestä huolenpitäminen, ystävät, yrittäjyyden edistäminen, uuden oppiminen sekä tietenkin onnellisuus. Mahtuu sinne hämärtyviin syysiltoihin varmasti jokin matkakin. Ehkä myös jotakin ihan uutta? 

Näiden hetkien kautta tulen ottamaan aikaa itselle ja sille mikä on juuri nyt merkityksellistä.

Ilolla,

Tapu, Happy Rain Woman